Tiny House

Een Tiny House is meer dan alleen een klein huisje voor permanente bewoning (van ongeveer 30-50 m2). Het wordt gebouwd met duurzame, ecologische (en soms gebruikte) materialen. Het materiaal gaat dus niet alleen lang mee maar vormt ook (in de toekomst) geen gevaar voor het milieu.

Een Tiny House is deels of volledig zelfvoorzienend door het gebruik van regenwater en zonne- energie. Op maat ontworpen en gemaakt, naar de wensen van de bewoner.  Natuurlijk kun je een Tiny House ook inzetten als vakantieverblijf, mantelzorgwoning of gastenverblijf. Dit zijn de feitelijke kernmerken van een Tiny House.

Want er is ook een Tiny House Filosofie. Wonen in een Tiny House stimuleert je om minimalistisch, afhankelijk van de natuur en vooral veel buiten te leven. Dat is precies wat fans van Tiny Houses willen: genoegen nemen met genoeg.

Niet meer grondstof verbruiken dan nodig. Niet meer ruimte innemen dan nodig. De natuur, het milieu, zo min mogelijk belasten. En het draait om vrijheid: niet gebonden zijn aan te veel spullen en hoge woonlasten. Je huis meenemen wanneer je ergens anders wilt wonen.